Hej, Tack och förlåt

Tre små ord, små oskyldiga ord kan tyckas. Samtidigt är det tre ord som kan göra så stor skillnad i vardagen. Ord som gör stor skillnad och som vi skulle kunna användas mycket oftare än vad vi gör.

HEJ. Det ordet brukar hamna på diskussionsbordet när jag pratar arbetsglädje ute på företagen. Då säger helt plötsligt någon att ”om vi ska hälsa på våra kunder kanske vi ska börja hälsa på varandra först…”
Då visar det sig att några sällan hälsar, de går förbi receptionisten och nickar inte ens. Det här skickar signaler och det påverkar stämningen och känslan hos den som inte blir sedd. Du behöver självklart inte gå runt och ta alla i handen utan det kan ofta räcka med en nick för att visa att jag sett dig. Du kanske ska våga prova det här mot någon okänd på bussen eller i affären och se vad som händer.

TACK. Det märkliga är att vi alla har suttit i situationen där vi tänkt tack men glömde bort att säga det till den som borde haft det. Det räcker inte att gå runt och tänka ”tack, för hjälpen”, det blir inte någon glad av för det är inte tanken som räknas i det här fallet. Du mäts på det du verkligen gör.

FÖRLÅT. Vi säger elaka saker, vi gör dumma saker men det har inte att göra med att vi är dumma. Det handlar om att vi betedde oss dumt i stunden. Att då vara stor nog att säga ”Förlåt, det var dumt sagt av mig…”. Ofta är ju diskussionen slut och stannar i den stunden. Viktigt är att inte säga ”förlåt, då..”

Vågar du ta min utmaning att börja använda de tre små orden oftare? På jobbet, i familjen, med vänner eller kanske i affären…

Lycka till!

Christer

Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv! Konsten att göra omstart på en dålig dag.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev så får du videon "Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv" som handlar om motivation och sätt att hantera motgångar.

Nu är det klart! Du prenumererar på mitt nyhetsbrev.