Jag körde en utbildning för en tid sedan då jag fick en fantastisk historia berättad för mig. Det var en receptionist på en vårdcentral som berättade om en händelse som inträffade på hennes egen vårdcentral.

Vi möter massor av kunder när vi sitter i receptionen som kommer till oss för att de har något problem, inte mår bra eller behöver hjälp. Vi är flera receptionister som arbetar i receptionen och vi byter av varandra med jämna mellanrum. Vi pratar med dem, tar betalt och ber dem sedan sitta i väntrummet för att vänta på att läkaren eller sjuksköterskan ska hämta dem. 

En dag när jag satt i receptionen kom en av läkarna ut till mig och sa att det är fantastiskt när du sitter i receptionen och tar emot mina patienter. För jag märker på patienterna vem som suttit här i receptionen. När du har tagit emot dem är de alltid glada, trevliga och positiva. Så är det inte alltid, sade han. Jag blir så glad när du är här.”

Visst är det här underbart. Visst är det underbart att kunna göra skillnad. En bra skillnad. För tydligen måste patienterna vissa andra dagar mött någon helt annan i receptionen.

Jag vet vilken skillnad jag vill göra! Vilken skillnad vill du göra?

PS
Tack för att du delade med dig av din historia..

Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv! Konsten att göra omstart på en dålig dag.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev så får du videon "Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv" som handlar om motivation och sätt att hantera motgångar.

Nu är det klart! Du prenumererar på mitt nyhetsbrev.