Många använder uttrycket att det är tanken som räknas. Men för att använda det rätt måste vi stanna till och tänka efter en stund. Jag håller med om uttrycket till viss del och att det passar vissa situationer. Men när passar det inte?

Ett vanligt vardagsexempel är kring beröm. Vi kan tänka en snäll tanke om någon annan. Det kan vara, ”åh, vad bra att du kunde hjälpa mig igår!”, ”vilken fin tröja han har på sig idag”, ”vilket bra tal hon höll” eller liknande. Om berömmet stannar i mitt eget huvud hjälper det föga. Inte blir du glad av att jag tänkte vilken fin tröja du har? Inte sträcker du på dig och blir stolt om jag tänker att ditt tal var bra? Här är det inte tanken som räkans utan du mäts på det du verkligen gör, du mäts på din gjorda handling!

Ett annat exempel är hur vi berättar för våra nära och kära att vi älskar och håller av dem så mycket. Bara för att jag har gjort det för en tid sedan betyder det inte att de har det färskt i huvudet och känslan kvar. Det måste upprepas, gång på gång, på olika sätt och vid olika tillfällen.

Naturligtvis så ligger det mycket i att tanken räknas. Beroende på vilka tankar du väljer att tänka så skapar det känslor i dig själv. Ju fler negativa tankar du tänker en dag ju sämre kommer du att må. Ju fler positiva tankar du tänker på en dag ju bättre kommer du att må. Jag vet att det inte bara handlar om att tänka ”jajamen, foten ikläm…” och andra klämmiga uttryck. Vi mår dåligt ibland och det färgar även våra tankar. Men ju mer vi tränar ju bättre blir vi. Ju mer vi tränar på att tänka positivt ju bättre blir vi på just det.

Det betyder även att ju mer vi tränar att på att gå ”från ord till handling” och ge våra nära det beröm och den kärlek de förtjänar ju bättre blir vi på det.

Ju mer vi gör det här ju gladare kommer omgivningen att bli. Du blir glad när den andre blir glad.

Min uppmaning är att gå från ord till handling och verkligen säga de snälla saker du tycker att andra behöver höra.

Det var dagens tanke som du får göra en handling av J

Lycka till!

Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv! Konsten att göra omstart på en dålig dag.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev så får du videon "Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv" som handlar om motivation och sätt att hantera motgångar.

Nu är det klart! Du prenumererar på mitt nyhetsbrev.