På utbildningen förra veckan diskuterade vi kring energitjuvar, vilka de är, hur de påverkar och vad som kan göras för att undvika dem. En massa olika förslag kom fram på både energitjuvarna och recept mot dessa. Det som var spännande var att det en tycker är vansinnigt irriterande tycker en annan inte är något alls. Det är väldigt individuellt och även beroende på sitt eget humör och sin egen dagsform.

När vi sedan diskuterade frågan om vad som kan göras för att undvika påverkan av dem kom massor med bra förslag fram.

Ett riktigt bra förslag kom från en kvinna som berättade följande…

Jag är ingen mästare på det här med datorer och när det strular blir jag väldigt irriterad. Den som brukar hjälpa mig är min son och jag brukar ropa på honom för att han ska lösa allt elände. Senaste gången det här inträffade tittade han på mig och sade…”Mamma, det blir så här ibland…”

Vilket härligt uttryck – Det blir så här ibland. Hur sant är inte det? Att det blir så kan du inte ändra men hur du förhåller dig till det när det händer, det kan du påverka.

I helgen satt jag och min fru, Elinor, i bilen och var ute i sista minuten och hamnade helt plötsligt i en bilkö. Jag kände irritationen och även Elinor blev irriterad. Då tänkte jag på tipset och tittade på Elinor och sade ”det blir så här ibland”. Hon såg förvånad ut men när jag berättade om bakgrunden skrattade vi och helt plötsligt var irritationen borta.

Prova det här tipset nästa gång du känner irritationen växa över något som du absolut inte kan påverka. Oavsett om det är en bilkö, en krånglande dator eller tågförseningar. Allt detta kan du inte påverka utan det ända du kan påverka är hur du förhåller dig till det som händer.

För det blir så här ibland!

(Stort tack för att du delade med dig av ditt fina och enkla tips!) 

PS
Om du gillar det här tipset får du gärna dela detta till någon du tycker behöver det. Du kan också gå in på min hemsida (isehag.se) och prenumerera på mina nyhetsbrev för fler goda tips för ett enklare liv.

Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv! Konsten att göra omstart på en dålig dag.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev så får du videon "Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv" som handlar om motivation och sätt att hantera motgångar.

Nu är det klart! Du prenumererar på mitt nyhetsbrev.