I Sverige har handslaget varit det vanligaste sättet att hälsa på andra. I andra kulturer och i andra delar av världen hälsas det på andra sätt. I och med att världen krymper, vi reser mer, vi får influenser från andra kulturer så smyger det in nya sätt att hälsa även för oss “kalla nordbor”.

Numera ser vi kramen som ett vanligt sätt att hälsa på och även kindpussen har många börjat använda.

Det jag funderar på är när man ska göra vad. När övergår handslaget till att bli en kram och när övergår kramen till att bli en kindpuss? Själv är jag en “fysisk person” som gärna kramas men vem vågar jag krama och vid vilka tillfällen? Jag kramar ofta mina vänner, både tjejer och killar, men jag märker också att några av mina “gubbkompisar” inte är lika bekväma med att jag kommer med armarna utsträckt och ger dem en varm kram.

Kindpussen är oerhört spännande då det sker på olika sätt i olika kulturer. En, två eller tre? Och åt vilket håll ska jag börja åt? Höger eller vänster? Det är inte lätt att göra rätt?

Även i min roll som föreläsare kan jag ibland bli avtackad på scenen och då kommer frågan om det ska vara handtag, famntag, klapp eller kyss?

Jag skulle vilja ha dina tankar om allt detta. Hur ska vi göra för att göra rätt? Ge mig dina goa erfarenheter kring allt detta och dina tips på hur vi ska göra detta framöver.

Under tiden kan du roa dig med att se på ett väldigt speciellt sätt att hälsa på andra med hjälp av ett mycket speciellt handlag. Härskarteknik kanske…

Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv! Konsten att göra omstart på en dålig dag.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev så får du videon "Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv" som handlar om motivation och sätt att hantera motgångar.

Nu är det klart! Du prenumererar på mitt nyhetsbrev.