…är något som alla någon gång har sagt till sina arbetskamrater. Frågan är vad arbetskamraterna tycker om det. Blir de glada för din skull och nyfikna på vad du ska göra? Eller blir de glada för deras egen del eftersom de kommer att få en riktigt bra dag på jobbet?

Några av oss kommer in till arbetsplatsen och förgyller kollegornas vardag. Medan andra skapar den bästa arbetsplatsen genom att inte vara på jobbet.

På en arbetsplats är vi varandras arbetsmiljö och har genom det ett stort ansvar att se till att det vi sprider påverka vår omgivning på ett positivt sätt. Det är inte så att vi alltid ska gå runt och dansa, sjunga och skratta hela dagarna. Däremot kan vi undvika att fälla alla negativa kommenterar som en del är väldigt skickliga på att göra. Det finns de som ständigt muttrar över allt som är dåligt, allt som inte fungerar och alla saker som inte är bra. De säger sällan, eller aldrig, någonting bra. Det har blivit någon form av mönster i deras sätt att leva. Ofta säger de hela tiden samma sak om samma saker. De andra upplever att de ältar och gnäller. På ältande och gnäll lyssnar ingen!

Vi andra säger sällan någonting till de här personerna utan blir ofta tysta när de på kaffet sätter igång med sin klagosång. Tystnaden gör ofta att de här personerna fortsätter och fortsätter. Vi pratar bakom ryggen på dem och säger sedan till chefen att ”nu måste du göra något!” Vilket chefen verkligen borde göra för det är en ledarskapsfråga. Samtidigt är det också en medarbetarfråga. Vi som kollegor skulle våga säga vad vi tycker. Vi kan säga det på ett snällt sätt. Att våga säga, när de sätter igång på kafferasten, ”att det där vet vi redan och kan vi inte prata om något roligt istället och bara släppa det där?”. Det troliga är att några av dina kollegor kommer att hålla med dig och ni kan istället börja prata om något annat som ger energi.

Den viktigaste frågan är i alla fall vad du själv bidrar med på din arbetsplats? Är du den som tillför det goda eller det dåliga? Ta en fundering under de närmaste dagarna och fundera på vad du bidrar med.

Det här handlar inte bara om din arbetsplats utan det handlar lika mycket om din relation och när du kommer hem till din familj. Kommer du hem och bidrar med något bra som gör att de andra blir gladare? Eller hade din familj det bättre hemma…innan du kom hem?

(Det troliga är, att när du läst detta, hela tiden har tänkt på någon annan som verkligen skulle behöva läsa det här! Kom ihåg att den enda förändringen du själv kan påverka är din egen…)

Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv! Konsten att göra omstart på en dålig dag.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev så får du videon "Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv" som handlar om motivation och sätt att hantera motgångar.

Nu är det klart! Du prenumererar på mitt nyhetsbrev.