”Jag har arbetat här i trettio år och aldrig gått en enda kurs i kundbemötande och nu kommer du och ska tala om för mig hur jag ska göra mitt jobb. Man tackar.”

Den här kommentaren fick jag vid uppstarten på en utbildning för flera år sedan. ”Det här var starten på en bra dag, tänkte jag.”

Men, vad menade personen egentligen och varför sades det som sades?

Trettio års erfarenhet kan vara alldeles underbart. Som en bal på slottet som Askungen sa. Men det kan också betyda absolut ingenting. Det finns inget likhetstecken som säger att den personen som har den längsta erfarenheten är bäst. Det kan vara så men det behöver inte vara så. Det finns massor av andra saker som påverkar det hela.

Det kan handla om vilken bransch du arbetar med. På trettio år har vissa branscher helt bytt skepnad. Som du arbetade för trettio år sedan gäller inte idag och frågan är om du har följt med.
En annan sak kan vara den egna inställningen till att vilja förändras. Vill du ta in tankar och åsikter från de nya och unga som kommer med friska ögon?

Erfarenheten är helt fantastiskt om du idag funderar på gårdagen för att utveckla dig och förbättra dig för morgondagen.
Fundera på dig själv och ställ frågan ”hur har jag utvecklat mig och vad har jag blivit bättre på under de senaste tre åren”. Skriv ned några konkreta punkter som du själv upplever.

För den modige så blir även uppgiften att gå till en kollega och stämma av om din egen bild stämmer eller inte.

PS,
Hör gärna av dig med dina erfarenheter kring det här

Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv! Konsten att göra omstart på en dålig dag.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev så får du videon "Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv" som handlar om motivation och sätt att hantera motgångar.

Nu är det klart! Du prenumererar på mitt nyhetsbrev.