lyssnaVem litar vi på och vem litar vi inte på? Vad är det som avgör om vi känner ett förtroende hos någon egentligen? Många brukar prata om att personkemin får påverka och att den har en stor del i mänskliga relationer. När vi pratar om service handlar det inte om att låta personkemin styra utan då handlar det om att skapa bra personkemi.

När du möter en ny person och tar i hand bildas en kontakt och det skapas ett första intryck. Intrycket kan antingen vara positivt och du känner att det här är en person att lite på. Du kan också få ett handslag som en död fisk och då skapas också relationer, men mindre positiva. Den “döda fisken” är också ett första intryck men frågan är om vi litar på den personen eller inte.

Allt börjar med ett handsklapg för att skapa relation – därefter kan vi börja lyssna på vad vi har att säga varandra. Ingen relation = inget förtroende.

Handlaget behöver inte vara ett fysiskt handslag utan det kan vara när någon svarar i telefon, någon ser dig i receptioner eller liknande. Handslaget finns hela tiden runt oss oavsett om vi vill eller inte.

Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv! Konsten att göra omstart på en dålig dag.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev så får du videon "Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv" som handlar om motivation och sätt att hantera motgångar.

Nu är det klart! Du prenumererar på mitt nyhetsbrev.