På en utbildning började vi diskutera energitjuvar, dåligt humör och när vi tappar gnistan och blir irriterade och sura. Vi pratade om hur vi själva beter oss men också hur andra beter sig och hur vi då märker det.  Då berättade en av deltagarna att hon kunde avgöra vilket humör hennes sambo var på bara genom sättet han öppnade dörren. Öppnades dörren på ”fel” sätt visste hon hur kvällen skulle bli. Jag frågade hur hon kunde höra skillnaden och hon sa att ”egentligen vet jag inte för det bara känns”.

Det här blev en lång diskussion med många intressanta tankar och funderingar.

Hur gör du själv när du har en ”dålig dag” och hur låter du det gå ut över andra? Märker dina kollegor, vänner och nära och kära att du tycker att livet ”suger” och att allt känns pest? Många har sagt till mig att även om det känns dåligt så måste vi vara professionella och inte visa det. Det är lätta ord att säga men svåra ord att leva upp till.

Självklart är det mänskligt att livet i vardagen går både upp och ner och vi måste hantera alla dessa situationer. Men hur hanterar vi de olika situationerna, egentligen?

En variant är att ta ut frustrationen och stjälpa över din upplevelse på någon annan. En annan variant är att dela din upplevelse med någon annan och ta stöd och hjälp från någon som du har förtroende för.

Att prata av sig är ett kraftfullt verktyg för att bli av med sin dåliga energi. Viktigt är att du frågar den du vill prata med om du får ”låna” den personens öron en stund för att du behöver ”kräkas av dig lite”. Om det är en god vän som förstår kommer den personen troligen säga att du absolut får göra det. Lyssnarens roll är att egentligen bara lyssna. Inte värdera eller säga vad du ska känna. Bara lyssna och förstå.

Det är en stor skillnad på att ta ut sin dåliga energi på andra eller att ta hjälp av andra att bli av med sin dåliga energi.

Lycka till!

Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv! Konsten att göra omstart på en dålig dag.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev så får du videon "Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv" som handlar om motivation och sätt att hantera motgångar.

Nu är det klart! Du prenumererar på mitt nyhetsbrev.