Vad många inte känner till är det vänliga veckan just den här veckan, vecka 7. En tradition som startade redan 1946. Under några år hade den ett avbrott men är nu tillbaka och något vi alla borde uppmärksamma.

Det här är också något som borde ligga i människans natur, att vara trevlig, vänlig och visa omtanke mot sina medmänniskor. Dessvärre hamnar vi ibland i ”ekorrhjulet” och springer så fort att vi glömmer bort de här små fina sakerna. Egentligen är det självklart men tyvärr blir inte självklarheter klart av sig självt…. Utan handling att verkligen göra det stannar det bara i tomma ord.

Det fantastiska är att ger vi komplimanger, ger vi beröm, hälsar på andra och frågar hur de mår så ger det så oerhört mycket. Du kommer se glädjen i andras ögon när du ger dem lite av din uppmärksamhet. Vad kommer du då att känna? Delad glädje blir då dubbel glädje.

Den här veckan kan vi alla lägga lite extra energi på att vara vänliga mot andra. Inte bara på Alla Hjärtans dag utan kanske överraska eller rent av chocka andra med att fortsätta med en vänlig omtanke under hela veckan. Tänk om det blir en ny vana hos dig? Att gå runt och sprida positiv energi till andra? Vilken härlig känsla som du då skapar bara genom att ge.

Jag fick ett tips från en fantastisk föreläsare som heter Lena Skogholm och som jag gärna vill förmedla vidare till er alla. På hennes föreläsning gav hon oss obegränsat med SNS…? Jag kände mig som ett frågetecken innan hon förklarade innebörden som var: ”Säg Något Snäll”. (Tack Lena för dina kloka ord)

Under den här veckan, vänliga veckan, så använd så många SNS och förmedla dessa till din omgivning. Fundera inte på dem, tänk dem inte utan säg dem!

För kom ihåg att nu är det inte tanken som räknas!

Lycka till // Christer

Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv! Konsten att göra omstart på en dålig dag.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev så får du videon "Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv" som handlar om motivation och sätt att hantera motgångar.

Nu är det klart! Du prenumererar på mitt nyhetsbrev.