Hantera klagomål

…det här var de första ord hon sa när hon kom fram till mig vid kafferasten. Jag hade ägnat över en timme åt att prata om hur olika vi är och hur olika vi ibland tänker. Jag utgår från oss människor och gör en förenklad bild med hjälp av färger. Det finns röda, blåa, gröna och gula beteenden. De tänker, agerar, upplever och uttrycker olika synsätt. Enda sättet att få den andre att förstå är att först börja förstå den andre. Ju mer jag förstår ju lättare kan jag göra mig förstådd.

Hon berättade vidare, med ett leende på läpparna, hur olika hon och hennes man var och är. De hamnar ibland på kollisionskurs och nu hade polletten fallit ner. Hon insåg vad problemet var och det var att de båda hela tiden utgick från sitt synsätt när de vill övertyga den andre. Istället för att fundera på vad den andre vill höra. Genom att anpassa din kommunikation till motparten får du den andre att lyssna mer och bättre. Du kan inte ändra andra men om du ändrar ditt eget sätt att vara så påverkar det andra.

Vill du veta mer om färger så hör gärna av dig ska jag berätta om vad det innebär!

Kontakta mig här!

Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv! Konsten att göra omstart på en dålig dag.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev så får du videon "Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv" som handlar om motivation och sätt att hantera motgångar.

Nu är det klart! Du prenumererar på mitt nyhetsbrev.