Under skärtorsdagen slogs nog ett rekord i hur många utklädda Påskkärringar, Påskgubbar och även påskharar som ringde på vår dörr. De kom i par, små klungor eller hela fotbollslag och invaderade vårt hem med påskkort och korgar att få fylla med godis.

Det intressanta var att iaktta allt utifrån ett DISC-perspektiv. Alla grupperingar följde nämligen mer eller mindre samma mönster.

När det ringde på dörren så försökte vi öppna men hann inte öppna dörren ordentligt innan den ”röda” påskkärringen rycker upp vår dörr då det tydligen går alldeles för långsamt. Snabbt trycks ett hemmagjort påskkort i näven på oss under tiden ögonen febrilt letar efter skålen med godis. När den är lokaliserad trängs vi helt enkelt åt sidan då den ”röda” målmedvetet börjar fylla sin egen korg med vårt godis.

Den ”gröna” står en bit bort och tittar förskräckt på då den röda löper amok på godiset. Försiktigt hörs den grönas röst: ”det måste räcka till alla andra också”. Det slutar med att vi helt enkelt får lägga lite godis i den grönas korg då den inte vill ta själv då den vet hur mycket den röda tagit.

Den ”blåa” har nu avancerat och står lugnt och stilla och analyserar innehållet i vår stora godisskål och säger efter en stund: ”Jag tycker om Dumlekola och Coca-Cola flaskor”. Sträcker sig fram och tar tre av varje. Lägger sedan det nya godiset i sin egen korg som har en tydlig uppdelning där Dumlekolorna ligger vid den ena sidan och Coca-Cola flaskorna vid den andra sidan.

Den ”gula” påskkärringen har helt missat vår stora godisskål utan stormar fram till oss och under 30 intensiva sekunder hinner berätta att: ”det är jag som gjort kortet, fint va?”. Utan att invänta svar upptäcks sedan vår hund och snabbt kommer frågan ”vad heter han?”. Vi hinner inte heller besvara det förrän den gula börjar presentera några av de andra och berättar var de har varit tidigare. Helt plötsligt stormar den gula ut och ropar till de andra att sätta fart för nu måste de vidare. Den gulas korg var lika tom efter besöket hos oss, som före. Men sådana petitesser verkade inte vara några större bekymmer en kväll som denna.

Jag får verkligen tacka för en mycket lärorik Skärtorsdag!

 

 

Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv! Konsten att göra omstart på en dålig dag.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev så får du videon "Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv" som handlar om motivation och sätt att hantera motgångar.

Nu är det klart! Du prenumererar på mitt nyhetsbrev.