Det här har vi alla sagt någon gång och vi har hört våra kollegor säga det här. En fundering kan vara vad dina arbetskollegor tänker när du säger att du inte kommer imorgon? Vad tänker du själv när just ”den där” kollegan säger det?

Kommer de att sakna dig eller kommer de tycka att det blir en extra bra dag? Kommer du att sakna ”den där” kollegan eller kommer du att tycka att det är ganska skönt?

På en arbetsplats påverkar vi varandra hela tiden genom vårt sätt att vara och bete oss. Vi är varandras arbetsmiljö och vilken arbetsmiljö är det vi vill skapa?

En del människor sprider extra mycket positiv energi. När vi ser de här personerna blir vi extra glada, stämningen blev lite bättre och samtalen lite enklare. Vi kanske lyssnar extra noga när de här personerna kommer med idéer eller har synpunkter.

En del människor påverkar omgivningen negativt. När de kommer in på ett möte så sjunker energin och det sprids någon form av tryckt stämning. Personerna behöver inte ens säga något utan det här händer bara genom att de är fysiskt närvarande.

Det som är spännande är att vi knappast sprider negativt energi den första veckan på en ny arbetsplats. Kanske inte ens den första månaden. Då är vi intresserade, nyfikna och positiva. Med tiden kan det finnas risk att vi börjar trampa ned oss i gamla hjulspår, vi blir för bekväma och vi rent av tillåter att fälla negativa kommentarer eller ta med oss det dåliga morgonhumöret in på jobbet.

Nu finns det risk att du sitter och tänker på en kollega som verkligen skulle behöva läsa det här men faktum är att den enda människa du kan förändra är just dig själv.

Nu kanske du är positiv och sprider en bra stämning runt dig och då handlar det här inte om dig. Eller? Oavsett hur bra vi är så kan allt bra alltid bli bättre. Du kan ta ett eget ansvar för att bidra lite till, för att glädja andra lite mer eller för att göra arbetsmiljön på din arbetsplats lite bättre.

Så vad tänker du göra idag för att skapa lite bättre stämning bland dina kollegor så att de ska få en ännu bättre dag?

Lycka till / Christer

Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv! Konsten att göra omstart på en dålig dag.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev så får du videon "Gör CTRL+ALT+DELETE på dig själv" som handlar om motivation och sätt att hantera motgångar.

Nu är det klart! Du prenumererar på mitt nyhetsbrev.